Gündem Haber Girişi : 27 Nisan 2016 12:06

Görülmemiş ittifak! PKK Türkiye'yi terk edecek!

Görülmemiş ittifak! PKK Türkiye'yi terk edecek!
PKK kurulduğundan beri hiç bu kadar zor duruma düşmemişti. Devletin, askerin, polisin motivasyonu ve halkın tutumu örgütü Türkiye'de bitirdi
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Güneydoğu ilçelerinde devam eden terör operasyonları sırasında bölgenin nabzını tuttu, bugünkü yazısında ise son duruma ilişkin gözlemlerini aktardı.
Bölgede, terörle mücadelede şimdiye kadar görülmemiş bir ittifak olduğunun altını çizen Öztürk, kaymakamından generaline, askerinden komiserine müthiş bir dayanışmanın sağlandığını aktardı.
 
DEFALARCA YARALANDIĞI HALDE SUR'DAN AYRILMAYAN KOMİSER?
 
Batı illerine gidebilecekken Nusaybin'i seçen genç bir kaymakamı, Cizre'de gönüllü olarak sokakta askeriyle birlikte operasyonu yöneten generali, defalarca yaralandığı halde Sur'dan gitmeyen, çatışmanın ortasında genç polislerle birlikte çamurun içinde çarpışan komiseri, polise elinde kumanyasıyla yiyecek götüren bir Rizeli askeri anlatan Kemal Öztürk, "hırslanmışlar, öfkeliler ve asla vazgeçecek gibi değiller, her şehit haberiyle daha da bileniyorlar" ifadelerini kullandı.
 
40 YILDIR GÖRÜLMEMİŞ BİR İTTİFAK
 
Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta askerine, polisine  sahip çıktığını "ya teslim olacaklar, ya da yok olacaklar" dediğini, Başbakan Davutoğlu'nun her hafta doğu illerine gidip halkın arasına girdiğini, Genelkurmay Başkanı'nın çatışma nerede alevlenirse oraya gittiğini, ordusunu teyakkuzda tuttuğunu hatırlatarak "terörle mücadelede, son 40 yılda görülmemiş bir ittifaktan bahsediyorum" dedi.
 
BÖLGE HALKININ DESTEĞİ DENGEYİ DEĞİŞTİRDİ
 
Bu ittifakta en önemli etken ise bölge halkının tutumu. Kürt halkı PKK'dan uzaklaştığı gibi, güvenlik görevlilerine de yoğun bir destek sağlıyorlar. Daha da önemlisi, PKK ve HDP'nin isyan çağrılarına itibar etmiyorlar. Kemal Öztürk'e göre bu durum, terörle mücadelede dengeleri değiştiren tarihi bir gelişme.
 
PKK YAKINDA TÜRKİYE'Yİ TERK EDECEK
 
PKK'yla kesinlikle masaya oturmayacağının altını çizen Öztürk, örgütün Türkiye içinde tükendiğini ve yakın zamanda Türkiye'yi tamamen terk edeceğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.