Gündem Haber Girişi : 06 Eylül 2013 02:34

Google'a emanet ol ERZURUM!

Google'a emanet ol ERZURUM!
"İngilizce bir metnin Türkçe'ye çevrilmesi için" Turizm müdürlüğü çalışanlarından yardım isteyen muhabire ilginç cevap: Google'dan yararlanabilirsiniz...
Orkun ÇİZMELİ'nin özel haberi...

Valiler kararnamesiyle Antalya'dan Erzurum'a atanan ve 8 Temmuz 2013 tarihinde Polisevinde Erzurum basınıyla tanışma toplantısı düzenleyen Vali Ahmet Altıparmak'ın turizmle ilgili sözleri hemen herkes için umut olmuştu. Turizm ile ilgili yöneltilen sorulara, "Daha Erzurum'da bir enformasyon merkezi bile yok! İşe oradan başlayacağız" diyen Vali Altıparmak'ın bu sözlerinin üzerinden 2 ay geçti. Palandöken Gazetesi, 2 ayda geldiğimiz noktayı sizler için araştırdı. Vali Altıparmak'ın bu sözleri toplantı salonunda mı kalmıştı yoksa çalışmalara başlanılmış mıydı?

İşe ilk olarak enformasyon bürolarından başladık. "Erzurum'da bir tane bile yok!" diye serzenişte bulunan Vali Altıparmak'ın bu ifadelerine karşın aradan geçen 2 aylık süre içerisinde enformasyon merkezinin açılmadığı gerçeğiyle karşılaştık. Enformasyon merkezi olmadığı için bu anlamda turistlere tek hizmet veren daha doğrusu vermek zorunda olan kuruluşa, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne gittik. Palandöken muhabiri, İl Müdürü Fikret Öztürk'e ulaşamayınca, "İngilizce bir metnin Türkçe'ye çevrilmesi için" müdürlük çalışanlarından yardım istedi ancak aldığı cevap çok ilginçti. "Kurumumuzda bu çapta personel bulunmamaktadır, google'dan yararlanabilirsiniz?"

YA GOOGLE OLMASAYDI?

"Peki turistlere nasıl yardımcı oluyorsunuz?" sorusuna ise "Derdini anladıklarımız oluyor. Onlara çat-pat İngilizcemizle yardımcı oluyoruz, eksik kalırsa zaten biz de google'dan yararlanıyoruz!"

Yani "turizm kenti" olan Erzurum, önce Allah'a sonra da "google'a" emanet?

Bu bile Erzurum'un turizm alanında daha yolun başında bile olmadığını ortaya koyuyor.

Bu noktada şimdi tüm gözler Vali Ahmet Altıparmak'a çevrilmiş durumda. Geldiği günden bu yana "Erzurum'un fotoğrafını çeken" ve yaptığı "doğru tespitler" ile kamuoyunu umutlandıran Vali Altıparmak'ın daha "enformasyon merkezi" gibi çok basit ve kurulması en kolay olan proje için iki aydır adım atmaması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı.

Herkes şimdi şu soruyu soruyor: Vali Bey neyi bekliyor?

TURİZM ENFORMASYON MERKEZİ NE İŞ YAPAR?

Ülkemize ve Erzurum'un tanıtımına katkıda bulunmak üzere faaliyet gösteren enformasyon merkezlerinde kente gelen yerli ve yabancı turistlere, kentteki gezilebilecek yerler, müzeler, ulaşım olanakları, konaklama tesisleri, lokantalar vb. hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırlamış olduğu broşür, poster vb. basılı tanıtım materyallerinin de ücretsiz dağıtımı da yapılıyor. Tabii ki, bu büroların olmazsa olmazı yabancı dil bilen personel. Enformasyon merkezilerinde bölgenin turist profiline göre yabancı dil bilen personeller bulunduruluyor. Yani açılması muhtemel merkezde İngilizce'nin yanında Rusça bilen personelde bulundurulmak zorunda. 

Kaynak: Palandöken Gazetesi...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.