Gündem Haber Girişi : 25 Ekim 2014 00:34

Gondol Lifte 18 yıldır hiç bir bakım yapılmamış...

Gondol Lifte 18 yıldır hiç bir bakım yapılmamış...
Palandöken'de yılda on binlerce yerli ve yabancı turisti taşıyan Gondol Lift'in bugüne kadar hiçbir periyodik ve koruyucu bakımının yapılmadığı ortaya çıktı.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Ocak 2013 tarihinde özelleştirme kapsam ve programına alınan ve Aralık 2013 tarihli Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile tüm haklarıyla birlikte tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne devri sağlanan Palandöken Kayak Merkezi'nde facianın eşiğinden dönülmüş. Palandöken Kayak Merkezi'nde 1996 yılında kurulan gondol liftine herhangi bir titizlik gösterilmeksizin yapılan küçük müdahaleler dışında, her 15 yılda bir yapılması gereken büyük bakımlar da dahil olmak üzere hiçbir periyodik ve koruyucu bakımın yapılmadığı ortaya çıktı.

HİÇ BİR KORUYUCU BAKIM YAPILMAMIŞ

2013 yılında devraldığı Palandöken Kayak merkezi ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gayrimankul A. Ş tarafından yılda on binlerce yerli ve yabancı turisti taşıyan Gondol Liftlerle ilgili çarpıcı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, gondol liftine herhangi bir titizlik gösterilmeksizin yapılan küçük müdahaleler dışında, her 15 yılda bir yapılması gereken büyük bakımlar da dahil olmak üzere hiçbir periyodik ve koruyucu bakım yapılmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Gondolun uluslararası standartlara uygun bir şekilde işletilebilmesi ve özellikle can güvenliğinin sağlanması için 18. yılında geniş kapsamlı ve büyük bir bakımdan geçmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

YATIRIM İÇİN AYRILAN 12 MİLYON TL'NİN 6 MİLYON TL'Sİ GONDOL LİFTİN BAKIMI İÇİN HARCANACAK

Öte yandan Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri için planlanan 12 milyon TL'lik yatırım tutarı da Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu tutarın iş sağlığı güvenliği ile müşteri güvenliği açısından önem arzeden harcamalar için tahsis edildiği açıklandı. Ayrıca 12 milyon TL'lik bütçe tutarının yarısının gondol liftin bakım onarımı için ayrıldığı da ifade edildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.