Sağlık Haber Girişi : 14 Mayıs 2020 01:01

Erzurumspor karantinaya alındı... 14 gün idman yasak!

Erzurumspor karantinaya alındı... 14 gün idman yasak!

EKSİ25HABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 4'ü futbolcu 11 kişide Kovid-19 testinin pozitif çıkması, 2'si futbolcu 12 kişinin de şüpheli olarak hastaneye kaldırılmasının ardından kulüp tesisleri de karantinaya alındı. Testi 'negatif' çıkan yönetici, teknik heyet, futbolcular ve kulüp çalışanları 14 gün boyunca kulüp tesislerinden çıkmayacak ve antrenman dahi yapmayacak. 

Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir, çok fazla sayıda pozitif vaka tespit edildiğini ve sonuçları şüpheli çıkanlarla birlikte 23 kişinin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulanslarla sevk edildiğini açıkladı. Bedir, sonuçları negatif çıkan herkesi Erzurumspor'a ait tesislerde karantinaya aldıklarını belirterek, "Orada bulunan herkese kimseyle temasa girmeden, tek kişilik odalarda kalmak koşuluyla karantinaya aldığımızı bildirdik. Bugün yapılan testin hemen ardından takımın antrenman yaptığı bilgisi de mevcut. Haliyle vaka sayısı artış gösterebilir. Dolayısıyla birkaç gün sonra testleri negatif çıkan herkese yeniden test yapacağız" dedi. 

 

14 GÜN KARANTİNA VE İDMAN YOK

TFF tarafından 19 Haziran'da başlayacağı açıklanan maçlar öncesinde hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 14 günlük karantina süresince tüm sportif faaliyetlerden uzak durulması gerektiğini bildirdiklerini ifade eden Bedir, "En iyi ihtimalle 14 gün boyunca Erzurumspor antrenman yapamayacak. Karantina süresince bu mümkün değil" diye konuştu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.