Gündem Haber Girişi : 12 Ekim 2015 21:01

Erzurum'un içme suyu dünya standartlarında...

Erzurum'un içme suyu dünya standartlarında...
Türkiye'de sularıyla meşhur olan vilayetler arasında yer alan Erzurum'un içme suyunun kalitesi her geçen gün artıyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye'de sularıyla meşhur olan vilayetler arasında yer alan Erzurum'un içme suyunun kalitesi her geçen gün artıyor. Çağın gelişmiş teknolojisini su arıtma, laboratuvar ve içme suyu dağıtımında kullanan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, en son bünyesine dâhil ettiği Avrupa standartlarındaki laboratuvar hizmetleriyle şehre verilen içme suyunu an ve an analiz ediyor. Bu kapsamda günlük ve aylık bir şekilde suyu analiz eden ESKİ'nin eylül ayı raporundaki veriler suyun diğer aylarda olduğu gibi Dünya standartları ölçüsünde olduğunu gösterdi. ESKİ Genel Müdürlüğü Su Arıtma Tesisi'ne giren ham su ile çıkış suyunun analizlerini Türk Standartları (TS 266), Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO-2011), ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA-2008) ve Avrupa Birliği (EC-1998) standartlarına göre akredite edilmiş kurum laboratuvarında yapılan tahlilde eylül ayı su kalite raporunun da Dünya standartlarının üzerinde olduğu belirlendi. 
SUYUMUZ 7/24 TAHLİL EDİLİYOR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir içme suyunun 7 / 24 Avrupa standartlarına sahip ESKİ Laboratuvarı'nda analiz edildiğini ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle dedi: "ESKİ'nin bünyesinde yer alan laboratuvarımız Türk Standartları (TS 266), Dünya Sağlık Teşkilat (WHO-2011), ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA-2008) ve Avrupa Birliği (EC-1998) standartlarına göre akredite edilmiş bir kurumdur. Böylesine bir öneme sahip olan laboratuvarımızda tahlil edilen suyumuzun eylül ayı raporunda diğer aylarda olduğu gibi su kalitesinin dünya standartlarında olduğu bir kez daha belirlendi. Türkiye'de su deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Erzurum'un suyla ilgili bu unvanını koruyarak vatandaşlarımıza Dünya standartları ölçüsünde su vermeye devam edeceğiz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.