Gündem Haber Girişi : 31 Mart 2014 01:14

Erzurum'da Mehmet Sekmen dönemi...

Erzurum'da Mehmet Sekmen dönemi...
Erzurum 3. kez yerel yönetimlerde AK Parti'ye tam destek verdi. Oyların yaklaşık yüzde 60'ını alan AK Parti kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçede belediye başkanlığını kazandı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum 3. kez yerel yönetimlerde AK Parti'ye tam destek verdi. Oyların yaklaşık yüzde 60'ını alan AK Parti kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçede belediye başkanlığını kazandı.  Diğer üç ilçede BDP bir ilçede ise Saadet Partisi ipi göğüsledi. MHP ise kent merkezinde oyunu artırmasına rağmen hiçbir belediye başkanlığını kazanamadı.
30 Mart yerel seçimleri sonuçlandı. Büyük heyecana sahne olan seçimlerde Erzurum AK Parti'ye olan desteğini artırarak sürdürdü. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti büyükşehir ve 16 ilçe belediye başkanlığını kazandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte büyük sevincin yaşandığı AK Parti il binasında bir araya gelen adaylar, milletvekilleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte basına zafer pozu verdi. Yüzde 60 oyla kazanan AK Parti en yakın rakibi MHP'ye büyük fark attı.
Üçüncü dönem Erzurum'da belediye başkanlığını kazanan AK Parti'de Mehmet Sekmen zaferini seçim koordinasyon kurulunda İl Başkanı Murat Kılıç ve Milletvekilleriyle kutladı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Sekmen, "Oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim. Erzurum'u kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız. Seçim döneminde verdiğimiz tüm sözleri tüm vaadleri en kısa sürede yerine getireceğimizi söylemek isterim. Erzurum'u hak ettiği yere getirmek için el birliği ile çalışacağız" dedi
Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ ise tüm Erzurumlular'a teşekkür etti.  Akdağ, "Erzurum yine hizmete oy verdi. Yeniden AK Parti'ye büyük destek veren tüm halkımıza minnettarım. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

AK PARTİ COŞKUSU

AK Partililer gecenin ilerleyen saatlerinde ellerine parti bayraklarını alarak caddede kutlama yaptılar. Araç konvoylarıyla saatlerce kentte tur atan Ak Partili seçmenler, sabaha kadar büyük coşku yaşadılar.

KILIÇ: HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise "Halkımıza minnettarız. Yine AK Partiye yani hizmete oy verdiler. Yine tarihi bir zaferle sandıktan çıkmamız için büyük destek verdiler. Bizi mahçup etmeyen tüm Erzurumlular'a bir kez daha teşekkür ederim"dedi.

GÜNEY İLÇELER BDP'NİN

BDP ise tarihinde ilk kez Erzurum'da belediye başkanlığı kazandı. BDP, Tekman, Karaçoban ve Karayazı'da ipi göğüsleyen Parti oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde BDP'li seçmenler ilçelerde konvoylar oluşturarak sabahın ilk saatlerine kadar kutlama yaptılar.

HORASAN'DA SAADET RÜZGARI

Horasan'da ise Saadet Partisi sürprizi yaşandı.  Saadet Partisi'nin Horasan belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydın,  ipi göğüsleyen isim oldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.