Politika Haber Girişi : 23 Mart 2015 00:22

Erzurum'da heyecan artıyor...

Erzurum'da heyecan artıyor...
Milletvekili aday listelerinin açıklanmasına 15 gün kala partilerdeki hareketlilik hız kazandı. AK Parti'de gözler bugün yapılacak olan STK temayülüne çevrilirken, MHP'de ise hafta sonu gerçekleştirilen kurultayın ardından aday belirleme çalışmal
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Milletvekili aday listelerinin açıklanmasına 15 gün kala partilerdeki hareketlilik hız kazandı.  AK Parti'de gözler bugün yapılacak olan STK temayülüne çevrilirken, MHP'de ise hafta sonu gerçekleştirilen kurultayın ardından aday belirleme çalışmalarına hız verildiği öğrenildi.

SON VİRAJA GİRİLDİ

AK Parti'den 135, MHP'den ise yaklaşık 30 kişinin aday adayı olduğu Erzurum'da heyecan giderek artıyor. Aday adayı listelerinin açıklanacağı 7 Nisan'a sayılı günler kala partilerdeki hareketlilik de hız kazandı. AK Parti'de dün Başbakan Davutoğlu, aday adayları ile ilgili il başkanlarının değerlendirmelerini alırken, gözler bugün yapılacak olan STK temayülüne çevrildi.  Hafta sonu kurultayın gerçekleştirildiği MHP'de ise Oktay Öztürk ve Kamil Aydın yeni MYK'da yer alırken, genel başkan Devlet Bahçeli'nin de bizzat katıldığı aday belirleme çalışmalarının aralıksız devam ettiği öğrenildi.

CHP'DE SESSİZLİK SÜRÜYOR

30 Mart yerel seçimlerinde bir ilki başararak Erzurum'da dört belediye kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise aday belirleme çalışmalarında ince eleyip sık dokuyor. Genel Başkan Demirtaş'ın "Erzurum'da yerel seçimlerdeki başarımızı devam ettirmeliyiz. Bu doğrultuda gece-gündüz çalışın" talimatını verdiği" parti teşkilatı özellikle Güney ilçelerde çalışmalarını sürdürürken, adaylık için mevcut milletvekillerinden birinin Erzurum'a gönderileceği de konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de ise sessizlik sürerken, çiçeği burnunda Merkez Parti'de ise Haluk Pirimoğlu ismi ön plana çıkıyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.