Gündem Haber Girişi : 26 Kasım 2014 12:05

Erzurum tam donanımlı Adli Tıp Merkezi'ne kavuşuyor...

Erzurum tam donanımlı Adli Tıp Merkezi'ne kavuşuyor...
AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, Proje çalışmaları bir ay içinde tamamlanacak olan Erzurum Adli Tıp Merkezi'nin 2015 yılının ilk yarısında ihale edileceğini açıkladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, Proje çalışmaları bir ay içinde tamamlanacak olan Erzurum Adli Tıp Merkezi'nin 2015 yılının ilk yarısında ihale edileceğini açıkladı. 
2015-2016 yıllarında inşaatının tamamlanması planlanan merkezin, 11 bin 500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacağını belirten Yavilioğlu; "Artık tam donanımlı ve bölge ihtiyaçlarını karşılayacak bir adli tıp merkezimiz olacak ve yakınını kaybetmiş vatandaşlarımız acılı günlerinde mağdur olmayacak." dedi.
Yavilioğlu'nun konu hakkındaki açıklaması şöyle: "Bilindiği gibi Erzurum, ülkenin ve bölgenin önemli bir sağlık merkezidir. Başta önceki Sağlık Bakanımız Recep Akdağ olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Bölgenin önemli ihtiyaçlarından birisi de tam teşekküllü bir Adli Tıp Merkezidir. İlimizde hâlihazırda var olan adli tıp merkezi, ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verecek durumda değildir. Bu nedenle, şüpheli ölümler için yapılması gereken otopsilerin bir kısmı Trabzon'a gönderilmekteydi. Bu durum, yakınını kaybetmiş vatandaşlarımızı, acılı günlerinde hem maddi hem de manevi olarak mağdur etmekteydi.
Şunu belirtmek gerekir ki; 2014 yılı Nisan ayından sonra Adli Tıp Merkezimizde yapılan iyileştirmeler ve görev değişiklikleriyle "cenazeler" otopsi için Trabzon'a gönderilmemekte sadece "parçalar" gönderilmektedir. Artık tam donanımlı ve bölge ihtiyaçlarını karşılayacak bir adli tıp merkezimiz olacak ve yakınını kaybetmiş vatandaşlarımız acılı günlerinde mağdur olmayacak.
Yaptığımız çalışmalar neticesinde; Adli Tıp Merkezi ve Adalet Bakanlığının diğer ihtiyaçlarının karşılanması için, Atatürk Üniversitemize ait olan arazi, Adalet bakanlığımıza tahsis ettirilmiş, 2014 yılının başından beri Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Daire Başkanları nezdinde çalışmalar yürütülmüş, Gerekli sözler alındıktan sonra çalışmalar başlatılmış, Akabinde Erzurum'da "arsa uygulama işlemleri", Adli Tıp Grup Başkanımız ile birlikte takip edilmek suretiyle hızla tamamlanmıştır. Halihazırda Adli Tıp Merkezimiz; Atatürk Üniversitesine tahsisli, 223 ada, 52 numaralı parselin 15.000 metrekarelik kısmı üzerinde projelendirilmektedir.
Onaylı ihtiyaç programına göre Adli Tıp Merkezinde; Grup Başkanlığı, Morg İhtisas Dairesi, Kimya İhtisas Dairesi, Adli Tıp Şube Müdürlüğü,
Teknik merkez, Sığınak, Otopark, bulunmakta olup sirkülasyon alanları ile birlikte toplam 11.500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacağı beklenmektedir. Proje çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülmekte olup tahminen bir ay içerisinde tamamlanacaktır. Proje aşaması tamamlandıktan sonra "ihale aşamasına" geçilecektir. 2015 yılının ilk aylarında ihale işleminin, 2015-2016 yıllarında ise inşaatın tamamlanması planlanmaktadır. Bu önemli merkezin Erzurumumuza Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.