Gündem Haber Girişi : 06 Şubat 2016 15:22

Erdoğan: Yeni bir döneme giriyoruz

Erdoğan: Yeni bir döneme giriyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Dünya Turizm Forumu" kapanış oturumunda konuştu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Dünya Turizm Forumu" kapanış oturumunda konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 
- Biz büyük bir özveriyle sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla, çukurla, hendekle şehirleri yok eden, insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim, hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim. Fakat bütün bunlara rağmen hamdolsun bölgedeki vatandaşlarımız artık sağduyulu, basiretli tavırlarıyla terör örgütüne prim vermedi, oyuna gelmedi ve bu terör örgütünü yalnız başına bıraktı."
- PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi örgütler kanlı eylemleriyle bir yere varamayacaklarını, başarı elde edemeyeceklerini kendileri de çok iyi biliyorlar. Bu Türk ordusu, Türk emniyeti, köy korucularımız el ele, omuz omuza bu mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.     
- Şu anda yeni bir döneme giriyoruz. Bütün orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdiler. Niye? Oradaki benim Kürt kardeşim şu anda yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra ki, bu arada kiraları, her şeyi veriliyor, ondan sonra buralarda yapılan planlamayla projeyle süratle yeni ilçeler inşa edilecek ve inşa edilen yeni yerlere de şu anda oradan kaçtı denilen vatandaşlarımız gelip yerlerine yerleşecekler. Daha modern şekilde hayatlarını sürdürmeye başlayacaklar. Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür. İnşallah terör örgütü tehdit olmaktan tamamen çıkarıldığı zaman bölge şehirleri de tekrar şaha kalkacaktır. İstikrarını, emniyetini, huzurunu, kardeşliğini pekiştirmiş bir Türkiye'nin maddi ve manevi her noktada tarihte hiç olmadığı kadar kazanacağını biliyoruz. Bunu başkaları da biliyor. Onun için önümüze bunca engel çıkartılıyor, onlara rağmen başaracağız, onlara rağmen 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Hiç endişeniz olmasın.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.