Politika Haber Girişi : 01 Temmuz 2015 00:49

Erdoğan: Azınlık hükümeti sıkıntılara çare olmaz

Erdoğan: Azınlık hükümeti sıkıntılara çare olmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de eski vekillere verdiği iftarda önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon hükümeti kurma sürecinde kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanların milletten bunun karşılığını göreceğini belirten Erdoğan, "Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Türkiye'nin 1970'lerden itibaren hem siyasi, sosyal, ekonomik sıkıntılarına da, başarılarına da şahitlik etmiş birisi olarak bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski milletvekillerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iftar yemeği verdi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, bu iftar programını önümüzdeki günlerde gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Erdoğan, "Ancak ülke gündeminin yoğunluğu sebebiyle Milli Güvenlik Kurulu toplantımızı öne almaz zorunda kalmamız, programlarımızın akışını değiştirdi. Bu yüzden iftar programımızı sizlere geç haber verebildik. Önemli olanın gönüllerin birliğidir, bunu böyle biliyoruz. Bu ilkeden hareketle zamanı uygun olan arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Bugün burada özellikle siyesi hayatımızın içerisinde geçmişten bu güne hakikaten yön veren dostlar olarak bir aradayız" dedi.
"BEN BU DURUMUN HAYIRLI SONUÇLARA VESİLE OLACAĞINA İNANIYORUM"
Siyasi hayatın akışı içerisinde önlerine değişik engeller çıkabildiğine işaret eden Erdoğan, "Sıkıntıların hepsini de kendi hayatında yaşamış bir insan olarak tüm siyasetçilerin hissiyatını ifade ettiğime inanıyorum. 40 yılı bulan siyasi hayatımızda gün oldu mevzuat duvarlarıyla karşılaştık. Gün oldu kendimizi mahkeme kapılarında bulduk. Gün oldu dünyayı cezaevinde, demir parmaklıkların arkasından seyretmek zorunda bırakıldık. Gün oldu darbe tehditlerine, ölüm tehditlerine, siyasi suikastlere maruz kaldık. Ama hamdolsun bunların hepsini de önce Allah'ın lütfu ve yardımıyla sonra milletimizin dirayetiyle ve tabi ki birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın desteği ile başardık ve aştık" diye konuştu.
Kurucusu olduğu partinin 3 dönem kuralı nedeniyle geçmişte başarısını bildiği arkadaşlarının bugün Meclis dışında kaldığını kaydeden Erdoğan, "Hem siyaset hem de hizmet, sadece Meclis çatısı altında yürütülen faaliyetler değildir. Ben bu durumun hayırlı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum. Hangi sebeple olursa olsun bugün Meclis'te yer alamayan tüm arkadaşların her birine öncelikle ülkemize ve milletimize verdikleri hizmetler için de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Gerek 3 dönem kuralı nedeniyle, gerekse başka sebeplerle bu dönem Meclis'te yer almayan arkadaşlarım için bu sürecin bir nefeslenme, bir yenilenme fırsatı olduğuna inanıyorum. Her bir arkadaşımdan bu süreci en verimli şekilde değerlendirmesini bekliyorum. Türkiye'nin siyasette, iş hayatında ve kamuda bu kadronun hizmetlerine daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.