Gündem Haber Girişi : 08 Şubat 2016 18:22

Engellilere 6 milyon TL evde bakım desteği...

Engellilere 6 milyon TL evde bakım desteği...
Erzurum'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce kentteki engellilere 2016 yılı Ocak ayında 7 bin 17 kişiye 6 milyon 426 bin 245 TL destek sağlandığı bildirildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce kentteki engellilere 2016 yılı Ocak ayında 7 bin 17 kişiye 6 milyon 426 bin 245 TL destek sağlandığı bildirildi. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın en önemli hizmet alanlarından biri olduğunu anımsattı.
Yurt, engelli vatandaşların, insan onuruna yakışır biçimde hayatın içinde yaşama hakkının, en temel evrensel haklar arasında yer aldığını belirterek, bu hakkın sağlanmasında herkese görevler düştüğünü söyledi.
Yurt, engelli nüfusa sağlanan yaşam standardı ve sunulan hizmetlerin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek şunları kaydetti:
" Türkiye'nin 2023'e doğru tarihsel yürüyüşünde, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren bakanlığımızın geliştirdiği sosyal riskleri önleyici sosyal politikalarımız devam ediyor. Engelli evde bakım desteği kapsamında engellilere aylık ortalama 6 milyon TL ödeme yapılıyor. Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi ve Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evde bakım hizmeti alacak olan vatandaşlarımızın evlerinde inceleme yapılarak, başvurular en kısa zamanda sonuçlandırılıyor. Ülkemizde bu alanda son zamanda yapılan düzenlemelerle dev adımlar atılmıştır. Engellilerin yaşadığı problemler, bir problem olmaktan çıkıp sosyal boyutlarıyla herkesi ilgilendiren bir durum haline gelmiş olup bu konuda sosyal çözümler üretilmiştir. Bu kapsamda Erzurum'da Ocak ayında 7 bin 17 kişiye 6 milyon 426 bin 245 TL destek sağlanmıştır"
Engelliler konusunda önem verdikleri bir diğer konunun da "erişilebilirlik" olduğunu dile getiren Yurt, "Tüm yaşam alanlarının engelli ve yaşlılarca erişilebilirliği hedefiyle çalışmalarımız devam etmektedir. Kentteki Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde yaptığımız denetimlerde 625 yaşam alanının bu anlamda incelemesi yapılmıştır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.