Gündem Haber Girişi : 28 Temmuz 2016 11:26

Efkan Ala: Artık onların da...

Efkan Ala: Artık onların da...
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Öyle bir düzen kurmalıyız ki, Talat Aydemir'i mezardan çıkarıp ordunun başına getirseniz darbe yapamayacak durumda olması lazım" diye konuştu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - İçişleri Bakanı Efkan Ala, TGRT haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan Ala, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Ala, 15 Temmuz'da memleketin büyük bir ihanet şebekesinin darbe girişimine şahit olduğunu dile getirdi. Türkiye için çok acı verici bir durumla söz konusu olduğunu söyleyen Ala, "Bin 500 yıllık Türk İslam tarihinde de, ondan önceki dönemlerde de eşine az rastlanır bir ihanet var. Akıl seviyesinin gerçekten çok altında bir rezillik bu. İnsanın bu alçaklığı ifade etmekte zorlanması çok tabii. Hangi kelimeyi kursanız bu alçaklığı tanımlamakta zorlanırsınız. Bu, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülük. Diğer taraftan bu alçaklığa karşı bütün milletimiz topyekun demokrasiye, kendi iradesine sahip çıktı; her yaştan, her düşünceden, her siyasi görüşten insan sokaktaydı ve tankları, uçakları durdurdu. Diğer taraftan 2002'den beri liderliğini yaptığı bir hareket, Türkiye'yi lig atlatan, az gelişmiş ülkeler içerisinden G-20 içerisine giren bir Türkiye'ye taşıyan bir lider; karizmatik duruşuyla, krizlere karşı milletin beklediği bir duruşla meseleye vaziyet etti. Medyamız da meseleyi oradan çıkardı yani Türkiye'yi düşürmek istedikleri yere düşürmedi. Milletiyle beraber başkomutan, lider olarak; başbakan yine aynı şekilde durdu. Siyasi parti genel başkanları her şeyi bir kenara bırakarak, memleket meselesi olunca nasıl bir araya gelineceğini, darbelerle karşı durulabileceğini gösteren çok iyi bir duruş sergiledi. Türk medyası dünya tarihine altın harflerle yazılacak bir duruş sergiledi. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, seçilmişler, emniyet, herkes topyekun meseleye sahip çıktı varlığını ortaya koydu. Çünkü varlığını hedef alan bir saldırıydı. Emniyet teşkilatımızdaki değişikliklerin ne kadar önemli olduğu görüldü. Onların işgal ettiği yerleri teker teker geri aldılar" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.