Politika Haber Girişi : 23 Nisan 2016 15:46

Davutoğlu: Ya hep beraber olacağız, ya hep beraber öleceğiz

Davutoğlu: Ya hep beraber olacağız, ya hep beraber öleceğiz
Başbakan Davutoğlu, TBMM'de 23 Nisan özel gündemle toplanan oturumunda konuştu. Davutoğlu, "Siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakalım. Bu ülkenin istiklali için omuz omuza mücadele edelim"dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan özel oturumunda konuştu.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:
"KUT-ÜL AMARE ORTADOĞU HAKLARININ OMUZ OMUZA VERDİĞİ SON SAVAŞTIR"
Çanakkale savunması insanlık onurunun direnişiydi. Yüz yıl önce bu meclis ulusla toplanmıştı. Meclis'in üyelerinin hepsi ülkemizin işgal altında kalmış topraklarından gelen insanlardı. O dönem topraklarımızın çoğu işgal altındaydı. Dersimli Diyap ağa bir taraftaydı, Rumeli çocuğu şairimiz Mehmet Akif Ersoy bir diğer tarafta, Diyarbakırlı milletvekili Mehmet Zülfi Tiğarel bir başka köşede, Erzincanlı Nakşi Şeyhi Şeyh Hacı Ahmet Baysoy yine buradaydı. Her biri farklı hikayelere sahipti fakat hepsinin şahsi hikayeleri bir tarafa ortak bir hikayeleri vardı. Zorlu savaşların içinden çıkıp gelmişti hepsi. Meclisin adı Gazi Meclis oldu sonra. Çünkü hepsi gerçek birer gaziydi. Çanakkale'de İstanbul'u savunmuşlardı, Kuttul Amare'de Bağdat'ı savunmuşlardı. Çok açık bir ifadeyle söylüyorum bunu Çanakkale savunması sadece bizim milletimizin İstanbul savunması değil, bütün kadim değerlerin Emparyalistlere karşı şanlı bir direnişiydi. Kut-ül Amare aynı Çanakkale'de İstanbul'u savunmak gibi Bağdat'ta Ortadoğu halklarının omuz omuza verdiği son savaştı.
Siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakalım. Bu ülkenin istiklali için omuz omuza mücadele edelim. Bu ülkenin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız, ya hep beraber öleceğiz. Bu Meclis bütün baskılara rağmen özgürlüğü savundu. Hep beraber çok güzel bir geleceğe yürüyeceğiz.
BU ÜLKEYİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ
Kimse bu topraklara göz dikemeyecek. Bölmek isteyenlere böldürtmeyeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Tekrar bütün milletimizin Milli Egemenlik bayramını kutluyorum, çocuklarımızın bayramını kutluyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.