Ekonomi Haber Girişi : 08 Aralık 2017 13:55

Cumhurbaşkanına mektup yazdı

Cumhurbaşkanına mektup yazdı
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Zafer Ergüney boş durmuyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Zafer Ergüney boş durmuyor.

Yerli otomobilin Erzurum'da üretilmesi adına ilk kıvılcımı ateşleyen ve bu konuda gündem oluşturan Ergüney, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuyla ilgili mektup yazdı. İşte o mektup.

Sayın Cumhurbaşkanım,

 Yerli otomobilin yapılması için ilk adım sayılabilecek konsorsiyumun oluşturulması, hem bir Türk vatandaşı hem de bir sanayici olarak, her Türk vatandaşını olduğu gibi bizleri de fazlasıyla heyecanlandırdı. Belki de gelecekte dönüm noktası sayılacak olan bu projenin gerçekleşmesi için bir sonraki adımlardan olan yer tahsisi konusundaki tartışmalar sürerken, Erzurum'un bu konuda en uygun yerlerden biri olduğunu daha önce vurguladığımızı belirtmek isteriz.

Başkanı bulunduğum 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin bitişiğinde bulunan, uygun görülen, altyapısı dahil yatırıma müsait  bir arazinin tahsisinin gerçekleştirileceği garantisini veriyoruz. Ya da Erzurum'da daha uygun başka bir yerin seçilmesi durumunda gereken fiziki ve sosyal desteği, önce Erzurumlu bir vatandaş sonra bir sanayici ve STK Başkanı olarak, sonuna kadar tüm benliğimizle vereceğimizin teminatını beyan ediyoruz.

Yerli otomobil fabrikasının, istihdam konusunda hiçbir sıkıntının yaşanmayacağı Doğu Anadolu Bölgesi'nin merkezi Erzurum'da yapılması, bölge insanının içinde sakladığı potansiyeli göstermesi açısından bir fırsat olarak doğmuştur. Hâlihazırda sanayiye doymuş bölgelerde değil de gelişmeye aç ve hazır bulunan bölgemizde yapılması ve bunun sonucunda Türkiye'deki büyümenin yerele ve genele yayılacak olması, bölgenin yıllardır içinde beklettiği ekonomik sıçrayışı için bir başlangıç olabilecektir.

Yerli otomobilin ilk etapta pazarının, Avrupa'daki doygun piyasa ve yüksek rekabetten dolayı, Ortadoğu ve Asya olacağını düşünürsek, Erzurum coğrafi bir orijin olarak kendiliğinden belirmektedir. Yeni açılan Bakü-Tiflis-Kars tren hattı sayesinde üretimin, bölgeden Kazakistan içlerine, hatta Çin'e kadar uzanabilme keyfiyeti, yine Erzurum'un coğrafi avantajlarından biridir. Ovit tünelinin varlığı da, metanın yaz-kış limana erişmesinin ve oradan dağıtımının önünde hiçbir engel olmadığının göstergesidir.

Yerli otomobil üretim yerine talip olduğumuzu ilan ettiğimizde, çalışkan ve kendisine görev düştüğünde geri adım atmayı düşünmeyen, her şeyin en iyisine layık olan bu şehirdeki ve bölgedeki vatandaşlarımızın heyecanı gözle görünür bir yoğunluğa erişmiştir. Bu azim ve şevk karşısında duyduğumuz hissiyat ve sorumluluk gereği talebimizi bir kere daha buradan yeniliyoruz. Gerekli arazi, fizibilite, kaynak ve ulaşım malumatını sunmaya her daim hazırız.

Bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.