Gündem Haber Girişi : 23 Temmuz 2014 11:04

Cumhurbaşkanı Gül: Kurtuluş Savaşı'nın esas programı Erzurum Kongresi'nde hazırlanmıştır

Cumhurbaşkanı Gül: Kurtuluş Savaşı'nın esas programı Erzurum Kongresi'nde hazırlanmıştır
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gül, Cumhuriyetin sonsuza dek yaşatılmasının en büyük sorumluluk olduğunu vurguladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda "Samsun'da meşalesi yakılan, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta alınan tarihi kararlarla hedefi ve yöntemi belirlenen istiklal mücadelesi, milletimizin vatan sevgisinin, bağımsız ve özgür yaşama iradesinin, birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğine olan inancının dünyaya ilanıdır." dedi. Erzurum Kongresi'nin Samsun'da atılan ilk adımdan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan süreçteki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydeden Gül, "Bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen, ülkenin kaderini derinden etkileyen kararların alındığı Erzurum Kongresi'nde, kayıtsız şartsız bağımsızlık ve milli egemenlik ilkesi güçlü bir şekilde vurgulanmış, Kurtuluş Savaşı'nın esas programı hazırlanmıştır. Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar, tüm vatandaşlarımızın üzerinde birleştiği milli bir mutabakatı, başlatılan büyük ve onurlu mücadelenin nihai hedefini ortaya koyan kararlardır." şeklinde konuştu.

"CUMHURİYETİMİZ, BÜYÜK BEDELLER ÖDENEREK İNŞA EDİLDİ"

Erzurum Kongresi'nde milli hudutlar içinde vatanın bölünmez bir bütün olduğu, manda ve himaye altına girmenin kabul edilmeyeceği, milletin vatanına ve bağımsızlığına her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya duyurduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, şu değerlendirmede bulundu: "Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir zaferle sonuçlanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, zorluklar karşısında birbirine kenetlenen aziz milletimizin, vatan sevgisi ve özgürlük inancının eseridir. Böylesine güçlü ve sağlam temeller üzerine, büyük bedeller ödenerek inşa edilen Cumhuriyetimizi, sonsuza dek aynı inanç, kararlılık ve şuurla yaşatmak, gelişmeyi ve ilerlemeyi sürekli kılarak geleceğe taşımak en önemli sorumluluğumuzdur. Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kongre üyelerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, yurttaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.