Politika Haber Girişi : 29 Mayıs 2015 20:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerde sandığı bulamayan Kılıçdaroğlu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerde sandığı bulamayan Kılıçdaroğlu...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da istasyon meydanında halka hitap etti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı Kürt kardeşlerim oyuna geliyor. Diyorum ki bu ülkeyi asla böldürtmeyeceğiz. Kimse böyle bir yola başvurmasın. Başvurursa karşısında bizi bulur, karşısında silahlı kuvvetlerimizi bulur, karşısında emniyet gücümüzü bulur. Karşısında, hepsinden öte milletimizi bulur" dedi.
Adana'da halka hitap eden Erdoğan, Karacaoğlan'ın, "Güzel sever diye isnad ederler. Benim Hakk'tan özge sevdiğim mi var" mısrasını anımsatarak, "Bizim Türkiye'den özge sevdiğimiz yok. Bizim milletimizden özge sevdiğimiz yok. Bizim bayrağımızdan özge sevdiğimiz yok. Bizim vatanımızdan özge sevdiğimiz yok" ifadelerini kullandı.
Rabia işaretini gösteren Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yaptı. Bölücü terör örgütünü arkasına alanların vatan üzerinde operasyon yapmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, "Bazı Kürt kardeşlerim oyuna geliyor. Diyorum ki bu ülkeyi asla böldürtmeyeceğiz. Kimse böyle bir yola başvurmasın. Başvurursa karşısında bizi bulur, karşısında silahlı kuvvetlerimizi bulur, karşısında emniyet gücümüzü bulur. Karşısında, hepsinden öte milletimizi bulur" diye konuştu.
Birilerinin paralel devlet oluşturmaya çalıştığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakanlığım döneminde ne demiştim: 'İnlerine gireceğiz inlerine' demiştim. Girdik mi? Devam ediyor muyuz? Daha devam edeceğiz. Hukuk içerisinde, bunlar bunun bedelini ağır ödeyecekler. Bunların baş imamı hocaefendileri. 1999'da Amerika'ya kaçtı, Pensilvanya'ya. Sen hocaefendi değil misin? Niye Pensilvanya'ya, Amerika'ya kaçtın da Mekke'ye, Medine'ye gitmedin. Ne işin var orada? Arkadan küçük imamlar da kaçıyor. Onlar da başladılar kaçmaya. İmam mihrabı terk eder mi? Bunlar terk eder. Şu anda panikteler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.