Gündem Haber Girişi : 26 Kasım 2015 14:11

Çukurca'da PKK barınaklar yerle bir edildi

Çukurca'da PKK barınaklar yerle bir edildi
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri'nin Çukurca bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzilerinin düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiğini açıkladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunceli Ovacık'ta yapılan arazi aramasında bir adet el yapımı patlayıcı (20 metrekare alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette tuzaklanmış, dört ayrı noktada tek ateşleme sistemine bağlı iki adet 10 kg'lık, iki adet 40 kg'lık plastik bidon içerisine yerleştirilmiş toplamda 100 kg'lık ANFO) tespit edilerek imha edildiği bildirildi.
Ağrı merkezde yapılan arazi aramasında, yere gömülü vaziyette 10 adet 12 kilogramlık dolu mutfak tüpünün tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.
Hakkâri Çukurca bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzilerinin düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiği ifade edildi.
Hakkâri Şemdinli'de bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada, üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bu silaha ait 100 adet fişeğin ele geçirildiği bildirildi. 
Nusaybin'de icra edilen operasyonda, "terör örgütüne üye olmak" suçundan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, "yardım ve yataklık yapmak" suçundan iki işbirlikçinin yakalandığı bildirildi. 
Şanlıurfa Suruç'ta, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı kaydedildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.