Spor Haber Girişi : 24 Mart 2020 16:19

Başkan Üneş'ten COVİD19 açıklamaları...

Başkan Üneş'ten COVİD19 açıklamaları...
COVİD-19 salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından "maçlar yeniden oynanacak mı?" "Bu haliyle tescil mi edilecek, yoksa bu sezon oynanmamış mı sayılacak?" sorularına cevap aranıyor.

EKSİ25HABER / ERZURUM - COVİD-19 salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından "maçlar yeniden oynanacak mı?" "Bu haliyle tescil mi edilecek, yoksa bu sezon oynanmamış mı sayılacak?" sorularına cevap aranıyor. Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş de bu sorulara cevap arayan isimlerden birisi. ERKHABER'e gelinen noktayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Üneş, "Şu an bu soruların cevabı bilen bir kişi bile yok. Her kulüp, her yetkili fikrini ortaya koyuyor ama açıkçası ortada ciddi bir belirsizlik söz konusu" dedi. 

Hastalığın Türkiye'de 14 gün önce görüldüğünü ve sürecin daha başında olunduğuna dikkat çeken Başkan Üneş, İtalya, İspanya, Almanya ve İngiltere gibi Avrupa'nın önde gelen liglerinde de futbola ara verildiğini ve bu ülkelerde de salgının son derece ciddi boyutlarda olduğunu hatırlattı.

 

"MAÇLARIN OYNANAYACAĞINI SANMIYORUM"

Bu ülkelerde salgının çok önce başladığını ve halen daha kontrol altına alınamadığı gibi bilançonun her geçen gün daha da arttığının altını çizen Başkan Üneş, "Türkiye'de belki süreç yeni ama sevindirici olan bu ülkelere oranla daha dengeli ilerleyen ve uzmanların da bunu olumlu bulduğu bir dönemdeyiz. Yarın ne olur, salgın nasıl gelişir bunu açıkçası bilemeyiz. Ancak bunun uzun bir süreç olduğunu söylemek mümkün. Bunu bilim adamları da ifade ediyorlar. UEFA da Haziran sonuna kadar yerel liglerin bitmesini istedi ve Temmuz'a sarkmasını istemedi. Bir gerçek de bu. Peki şimdi biz Haziran sonuna kadar maçları oynayabilir miyiz? Şahsi fikrimi yetkilili makamlara da bildirdim, sizin aracılığınızla kamuoyuyla da paylaşayım. Açıkçası ben bu süreçte maçların oynanabileceğini düşünmüyorum. Zira, Haziran sonuna kadar maçların oynanabilmesi için, takımların Mayıs ayı başında kampa alınıp, oyuncularını hazırlaması gerekiyor. Hastalığın dünyadaki seyri, diğer ülkelerdeki yayılma hızı ve bu hastalığı şu ana kadar sadece Çin'in kontrol altına alabildiğini düşündüğümde, Mayıs başında antrenmanlara başlanılabileceğini düşünmüyorum. Herşeyin başı sağlık ve oyuncularımızın sağlığını da düşünmek zorundayız. Hastalık kontrol altına alınmadan liglerin başlamayacağına göre, bu sürenin Haziran sonuna yetişmeyeceği kanaatindeyim" dedi. 

 

"İTALYA, İSPANYA, İNGİLTERE VE ALMANYA NE KARAR VERİRSE..."

Liglerini erteleyen İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya federasyonlarının alacağı kararların da TFF'ye yön vereceğini iddia eden Başkan Üneş, "Ne UEFA'da ne de FİFA'da bu gibi durumlarda nasıl bir karar alınması gerektiğiyle ilgili bir yönetmelik yok. Haliyle dünyayı böylesine büyük çaplı tehdit eden salgın durumunda ne yapılacağını bilen de yok. Sonuç olarak, yerel federasyonlar kendileri bir karar verecek ve UEA'da bu karara uyacak. Bunu deklare etti zaten. Yine şahsi fikrim, bu 4 ülkeden birinin alacağı karar, bizim federasyonuza da ilham olacak, yol gösterecektir. Liglerin oynanmamış kabul edilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu bile olamaz. Ligin sonu gelinmişken, yapılan onca masraf varken, oynanan maçları yok sayma durumu asla düşünülemez. Burada ya tescil olacak ya da kalan maçlar sıkıştırılmış bir takvim içerisinde oynatılacak. Ben açıkçası tescil ithimalinin, masada olan seçenekler içerisinde yüzde 51 daha fazla olduğuna inanıyorum. 1 hafta 10 gün daha bu belirsizliğin süreceğini, sonrasında Avrupa liglerinin alacağı kararlarla birlikte sürecin sonlandırılacağı kanaatindeyim. İnşallah, bu salgın en kısa sürede sona erer, insanlarımız virüs tehditinden kurtulur ve maçlar oynanır. Bunu temenni etmekten başka elimizden maalesef birşey gelmiyor" diye konuştu.

 

"İZİNLERİ SÜRESİZ UZATTIK, TEST DE YAPTIRABİLİRİZ"

Liglerin ertelenmesinin ardından futbolculara 25 Mart tarihine kadar izin verdiklerini söyleyen Başkan Üneş, herhangibir gelişme olmaması nedeniyle oyuncuların izinlerini süresiz olarak uzattıklarını açıkladı. Teknik heyetin tüm futbolculara evlerinde yapması gereken antrenman programlarını gönderdiğini de ifaden eden Üneş, "Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar takımla birlikte yapılan antrenmanların seviyesinde olmayacağını herkes çok iyi biliyor. Süreci izlemek ve ona göre hareket etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Oyuncularımızın büyük bir bölümü zaten Erzurum'da. Bekar olan yerli ve yabanca birkaç oyuncumuz şehir dışında. Hepsiyle de iletişim halindeyiz. Şükür Allah'a sıkıntılı bir durum söz konusu değil. Ancak oyuncularımızı Erzurum'da toplamaya karar verirsek, hepsine testlerini yaptırmayı düşünüyoruz. Sadece oyunculara değil, hepimizin de test yaptırması gerekiyor" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.