Gündem Haber Girişi : 11 Şubat 2016 01:25

Başkan Sekmen, şehrin geri kalmışlığının nedenlerini tek tek sıraladı...

Başkan Sekmen, şehrin geri kalmışlığının nedenlerini tek tek sıraladı...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum gibi çok sayıda imkâna sahip şehirlerin tamamen yöneticilerin 'yönetim aksaklığından' geri kaldığını görmemiz de mümkün"
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Keşfedilmemiş birçok nimet ve güzelliğe sahip şehrimiz işlenmemiş bir elmas gibidir" dedi. Başkan Sekmen, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu"nda konuştu. Dünya şartlarının her geçen gün değiştiğini ifade eden Sekmen, şunları kaydetti: "Dünyamıza baktığımız zaman bizden çok daha zor kış şartlarına sahip şehirlerin modern, gelişmiş ve müreffeh olduğunu görmemiz mümkün. Kış turizmine sahip olan şehirlerin milli gelir bakımından diğer şehirlerden çok daha üstün olduğunu, fert başına düşen milli gelirin 25 bin Euro'nun üzerinde olduğunu gördük. Bunlar sadece, bir kış turizmi şehrinin imkânları, ama Erzurum gibi çok sayıda imkâna sahip şehirlerin tamamen yöneticilerin 'yönetim aksaklığından' geri kaldığını görmemiz de mümkün. Erzurum; termal suları ve yine billur gibi akan mineralli içme suyu olan bir şehirdir. Çeşitli yer altı maden yataklarına sahip bir kent? Güneşin en bol olduğu şehirlerden birisi? Organik tarım ve hayvancılığın en önemli merkezidir Erzurum? Bu kadar imkâna sahip bir şehrin geri kalması tamamen yöneticilerin o bilgilere haiz olmamalarından kaynaklandığını ifade edebiliriz. 
'Madem bura bir kış şehri, bir kış şehrinde öncelikle planlama nasıl olmalı? Ekolojik yapı nasıldır, nasıl devam etmeli? Kentsel tasarım, peyzaj tasarımı ve obje tasarımı nasıl olmalı ki burada yaşam çok daha güzel olsun?' İşte bu yüzden kaynaklarımızı keşfetmeliyiz." "Göreve geldiğimiz günden beri yeraltı ısılarının ve güneş enerjisinin değerlendirilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptık" diyen Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuanda 'Yeraltı ısısıyla şehrimizi ısıtabilir miyiz?' diye bir çalışma yürütüyoruz. Isıtma konusunda da akademisyenlerimizden öneriler bekliyoruz. Kış şartlarına uygun mekânlar oluşturmak için akademisyenlerden ve bilim adamlarımızdan öneri ve tekliflerini bekliyoruz. Yine önemli bir şey daha yapmalıyız, bu sempozyumda konuşulanları da bu şehirde uygulanır hale getirmeliyiz." Başkan Sekmen'in konuşması sonrası diğer katılımcılar ve bilim adamları da görüş belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.