Gündem Haber Girişi : 24 Kasım 2014 00:29

Başkan Orhan: Öğretmenler geleceği inşa edecek yegane mimarlardır...

Başkan Orhan: Öğretmenler geleceği inşa edecek yegane mimarlardır...
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan, öğretmenlerin geleceği inşa edecek yegâne mimarlar olduklarını belirtti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan, öğretmenlerin geleceği inşa edecek yegâne mimarlar olduklarını belirtti.
Mesajına, 4 büyük halifeden biri olan Hz. Ali'nin, "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" sözleriyle başlayarak, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çeken Başkan Orhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:" Bizleri hayata hazırlayan, her türlü ilmi nakış nakış beyinlerimize işleyen insanlardır öğretmenler. Ülkelerin ve toplumların gelişmişlik düzeylerinin yükselmesi insan kaynaklarının donanımı ve eğitimi ile mümkün olabilmektedir. Özellikle bilimin, bilginin ve teknolojinin her geçen gün değer kazandığı günümüz dünyasında, toplumlar sahip oldukları eğitimli ve nitelikli insan gücü ile uluslararası platformlarda var olabilmektedirler. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,"Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği günde, görevinin başında ve emekli olan eğitimcilerimizin, Öğretmenler Günü'nü kutluyor, hayatını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.