Gündem Haber Girişi : 23 Temmuz 2014 10:48

Başbakan Erdoğan: Erzurum Kongresi'nde oluşan ruh ve heyecan ebediyen sürecek

Başbakan Erdoğan: Erzurum Kongresi'nde oluşan ruh ve heyecan ebediyen sürecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Anadolu hareketindeki "Erzurum durağının" tarih açısından çok derin ve kritik bir öneme sahip olduğunu bildirdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Anadolu hareketindeki "Erzurum durağının" tarih açısından çok derin ve kritik bir öneme sahip olduğunu bildirdi.
Başbakan Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakan Erdoğan mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Anadolu hareketinin Erzurum durağı; tarihimiz açısından çok derin ve kritik bir öneme sahiptir. Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda Aziz Milletimiz; kendi kaderini, kendi geleceğini tayin etme iradesini tüm dünyaya gür bir şekilde ilan etmiştir" dedi.
Manda ve himayeyi kesinlikle reddeden ve milli sınırlar içinde vatanının bütünlüğünü esas alan kararlar doğrultusunda, tüm milletin mutabakatıyla topyekûn bir mücadele başlatıldığını ve İstiklal Savaşı'nın şanlı bir zaferle taçlandığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "İnanıyorum ki Erzurum Kongresi'nde oluşan ruh ve heyecan ebediyen sürecek ve milletimize rehberlik edecektir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Erzurum Kongresi'nde aldıkları kararlarla milli birliğimizin perçinlenmesine ve bağımsızlığa ulaşmamıza katkı sağlayan Kongre'nin değerli üyelerini ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bu düşüncelerle Kongre'ye ev sahipliği yapan Erzurum'u ve Erzurumluları içtenlikle tebrik ediyor, tüm vatandaşlarıma en kalbi duygularımla sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.