Gündem Haber Girişi : 24 Temmuz 2014 00:19

Bakan Davutoğlu: Gazze'den alarm haberleri geliyor...

Bakan Davutoğlu: Gazze'den alarm haberleri geliyor...
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in saldırılarını durdurmak için ABD Dışişleri Bakanı ile iki kez telefonda görüştüğünü belirtti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Avrupa Birliği Reform İzleme Grubunun Erzurum'daki toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in saldırılarını durdurmak için ABD Dışişleri Bakanı ile iki kez telefonda görüştüğünü belirtti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası örgütler gibi Avrupa Birliğinin tepkisini de 'cılız' olarak nitelendirildi. Savaş halinde bile saldırılmaması gereken masum kadınlarla çocuklarla ilgili ayrıca bir araştırma yapmaya gerek kalmayacağını savunan Davutoğlu, her gün uluslararası medyada yer alan görüntülerin bunu kanıtladığını bildirdi. Akdeniz havzasındaki her gelişmenin Avrupa Birliğini etkileyeceğine işaret eden Bakan Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Ankara ziyareti sonrası çok yoğun bir şekilde 'ateş kes' çabası içine girdiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı ile dün akşamdan bu yana iki kez görüştüğüne işaret eden Davutoğlu, Katar Dıişleri Bakanı ve Hamas yetkilileri ile de sürekli temas halinde olduğunu anlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Ama alandaki durum gittikçe kötüleşiyor. Yaşananlar kabul edilebilir her hangi bir şekilde mazur görülebilir tablo olmamasına rağmen hala çok çekingen bir dil kullanılması İsrailin saldırganlığı karşısında açık bir tavır alınmamasını anlamak mümkün değil. Toplantı esnasında gelen 'Gazze'de hastanaler de dahil olmak üzere stoklar neredeyse tamamen tükenmiş durumda. Bu da tam bir alarm haberidir. Sadece İsrail saldırıları değil, bu saldırılarda yaralı olarak kurtulmuş olanların kaldırıldığı hastanelerin jenaratörleri dahil çalıştıracak enerji kalmamaştır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.