Politika Haber Girişi : 01 Aralık 2015 13:12

Bahçeli: Herkes aklını başına alsın

Bahçeli: Herkes aklını başına alsın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel başkanlığa aday olan isimlerle ilgili, "Bunların içinde birisi vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz Fethullah Gülen'in siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirme meselesidir"dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Grup Toplantısı çıkışında bir gazetecinin Meral Akşener'in düzenlediği basın toplantısındaki tespitleriyle ilgili değerlendirme yapmalarını istedi. Bahçeli de bunun üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi'nin geleneksel, kurumsallaşmış bir siyasi parti olduğunu ve parti tüzüğünün öngördüğü kurullar çerçevesinde yönetildiğini söyledi. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin Olağan Kongresi 21 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Tekrar Olağan kongresi 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir" ifadesini kullandı.

"AKLINI BAŞINA ALSIN"

Olağanüstü Kongre taleplerinin 1 Kasım seçimleri gecesinden itibaren Milliyetçi Hareket Partisi'nde bazı şahsiyetler tarafından dile getirildiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bunların demokratik hakkıdır. Tüzüğe göre şartları yerine getirmek için çaba gösterebilirler. Daha çıkacak adaylar olduğu kanaatindeyim. Şu an üç arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesinin aday olma imkanı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay'dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır. Öte yandan bazıları gündeme gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'ni CHP'lileştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimizde de yaşatmak istemektedirler. Bunların içinde biri vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz Fethullah Gülen'in siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirme meselesidir. Bu da ne ona ne başkasına fayda getirmez. Aklını başına alsın."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.