Gündem Haber Girişi : 29 Nisan 2019 15:48

Atatürk Üniversitesi mezunu doktorlar, 40 yıl sonra kep atarak yemin etti

Atatürk Üniversitesi mezunu doktorlar, 40 yıl sonra kep atarak yemin etti
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1979-1980 yılında mezun olan, ancak 1980 ihtilali nedeniyle "Hipokrat Yemini" edemeyerek yurdun çeşitli yerlerinde göreve başlayan 40 doktor, yıllar sonra Vuslat Programıyla tekrar bir araya geldi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1979-1980 yılında mezun olan, ancak 1980 ihtilali nedeniyle "Hipokrat Yemini" edemeyerek yurdun çeşitli yerlerinde göreve başlayan 40 doktor, yıllar sonra Vuslat Programıyla tekrar bir araya geldi. 
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün organizesiyle 39 yıl sonra fakültelerinde buluşan doktorlar, mezuniyet cüppesi giyip kep atarak, yaklaşık yarım asır sonra Hipokrat yemini ettiler. 
Mezunlardan Doç. Dr. Ali Kurt, bir süre önce sosyal medyadan aynı dönem mezun arkadaşlarıyla iletişime geçti ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın desteğiyle "1979-1980 Mezunları Vuslat Programı" düzenledi. 
Farklı kentlerde görev yapan 40 doktor, cübbe giyip aileleriyle Atatürk Üniversitesindeki programa katıldı. Doktorlar, yıllar önce mezun oldukları fakülteyi gezip öğrencilik yıllarına geri döndü. 
Rektör Çomaklı: “Evinize hoş geldiniz” 
“Yönetici, öğretim üyesi ya da ülkemizin hekim ordusuna katılarak 40 yıldır ülkenin dört bir yanında görev yaparak insana hizmet eden değerli doktorlarımız, evinize hoş geldiniz” sözleriyle konuşmasına başlayan Rektör Çomaklı, bu güzel beraberliğin, 62 yıllık Atatürk Üniversitesi ailesi ile mezunları arasındaki güçlü bağın önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. 
Atatürk Üniversitesinin siyaset, iş dünyası, sanat dünyası başta olmak üzere farklı alanlarda sayısız başarılı mezunu olduğunu hatırlatan Çomaklı, üniversitenin mezunlarıyla gurur duyduğunu ifade etti. 
Çomaklı: “Dünyada üniversite kavramı değişiyor. Üniversitelerin değişimini toplumsal değişme süreçleri içinde okumak gerekiyor. Dünyanın belli başlı üniversiteleri artık ürettikleri bilginin kullanımında yer almak üzere kendi reform süreçlerini yönetmektedirler. 
Biz de Rektörlük seçimlerinden bu yana üniversitemizi, temel hedefimiz olan III. Nesil Üniversite olmaya taşımak üzere çok yönlü bir reform süreci içine girmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin alt yapısını Bilgi Ekonomisine çevirmek istiyoruz. Bu bağlamda hazırladığımız ince ve ayrıntılı çalışma stratejileri, gerçekleştirdiğimiz arama konferansları ve elde ettiğimiz çıktıların önemli bir bölümünün somut göstergelerini sevinerek ifade etmeliyim ki, izlemeye başladık. Üniversitemizin gelecekte kendini nerede göreceğinin ilk ipuçlarının, tarafımızdan görülmeye başlandığını sizlerle paylaşmak isterim. 
Hedefimiz, Üniversitemizin, 64. ve 65. akademik yılına bir araştırma ve inovasyon üniversitesi olarak girmesidir. İnşallah yakın gelecekte gerek eğitim alan gerekse üniversitemizi başarı ve vakarla temsil eden mezunlarımız ve tüm mensuplarımızla üniversitemizi içinden geçtiği reform sürecini başarı ile tamamlayarak, dünyanın sayılı üniversiteleri arasındaki yerini almış olarak göreceğiz” dedi. 
Mavi Salon'da gerçekleşen diploma ve mezuniyet törenine katılarak yemin eden doktorlar, Rektör Çomaklı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Şahin'den temsili olarak diplomalarını aldı. 
Program sonrası hep birlikte salon dışına çıkan doktorlar, keplerini atarak 40 yıllık hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.