Gündem Haber Girişi : 24 Kasım 2014 00:41

Aksak: "Her Öğretmen Özeldir"

Aksak:
Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Yeni doğan her bir bebek ailesinin geleceği için bir umut ise, eğitim camiasına katılan her öğretmen de çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umuttur" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Eğitim camiasına katılan her bir öğretmenin kendileri için özel olduğunu ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Yeni doğan her bir Bebek ailesinin geleceği için bir umut ise, eğitim camiasına katılan her öğretmen de çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umuttur" dedi.
Milletvekili Muhyettin Aksak, insanı merkeze alan ve insana yapılan yatırımın kendileri açısından her zaman önemli olduğuna vurgu yaptığı mesajında: "Geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişmesine verilen emek bizim için hep önemli olmuştur. Buradan yola çıkarak AK Parti 12 yıllık iktidarı boyunca en fazla eğitime bütçe ayırmış ve en fazla yatırımı eğitimde yapmıştır. Öğretmenlerimiz, toplumumuzun her bir ferdine elini uzatan, onlara ulaşan ve onları geleceğe hazırlayan kimselerdir. Onun için öğretmenlerimiz, bizim nazarımızda çok özel bir yere sahiptirler. Dolayısıyla her bir öğretmenimiz özeldir. Nasıl ki; yeni doğan her bir Bebek ailesinin geleceği için bir umut ise, eğitim camiasına katılan her öğretmen de çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umuttur. Bu bakımdan, mesleğe yeni başlayan her öğretmenimizi, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimizin geleceği adına çok büyük bir kazanç olarak görüyoruz. Türkiye, 2023 - 2071 ve gelecekteki hedeflerine genç nesilleri içinde bulunduğu günün ve yarının şartlarına göre hazırlayacak öğretmenlerle ulaşacaktır.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da 12 yıllık AK Parti iktidarında en önemli yatırımlar eğitim alanında gerçekleşmiştir. Erzurum'da 2003 yılında idarecilerle birlikte 7 bin 781 olan öğretmen sayısı AK Parti iktidarı döneminde 9 bin 900'e ulaşmıştır. Öğretmen sayısında ki gelişme aynı şekilde derslik ve okul araç gereçlerinde de orantılı olarak artış göstermiştir. Aynı dönemde 2 bin 342 yeni derslik yapılırken, 14 bin 678 bilgisayar öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş, 1 bin 53 okula internet bağlantısı sağlanmış ve 365 bilişim teknoloji sınıfı kurularak öğretmenlerimize eğitim ve öğretimde büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Halen yaklaşık 450 dersliğin yapımına 2014 yatırım programı çerçevesinde devam edilmektedir. 2003 - 2013 yıllarında Erzurum'da yaklaşık 458 milyon yatırım Milli Eğitim yatırım harcaması yapılmıştır.
Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyorum Hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize ve eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.