Politika Haber Girişi : 11 Ekim 2015 23:29

AK Parti Erzurum milletvekili Aydemir: Notumuzu Dadaş irfanı verir...

AK Parti Erzurum milletvekili Aydemir: Notumuzu Dadaş irfanı verir...
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları için gittiği Tortum'da değerlendirmelerde bulundu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Seçim dönemlerini, sosyal ve ekonomik gerçeklerle yüzleşme dönemi olarak gördüğünü, halkın beklenti ve tespitlerini aktarma fırsatı bulduğunu belirten AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Bu toplumsal bir münazara aslında. Hak gerçeğinde bir halk terazisi. Başka bir deyişle halkın kendini temsil edenlere ayar vermesi. Bu mesajı seçmen önüne çıkanlar iyi okumalı. ' dedi. 
AYDEMİR TORTUMLULARLA BULUŞTU
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları için gittiği Tortum'da değerlendirmelerde bulundu. Tortum AK Parti ilçe Yönetim Kurulu üyeleriyle, ortak talep ve beklentiler üzerine karşılıklı sorgulama ve görüş alışverişi yapan Aydemir, ilçe kamu kurumlarını ziyaret etti, esnafla hasbihalde bulundu.
MOLLA KASIM HATIRLATMASI
Değerlendirmesinde Yunus Emre Hazretleri'nin 'Derviş Yunus bu sözü/Eğri büğrü söyleme/Seni sıygaya çeker/Bir Molla Kasım gelir' dizelerini hatırlatan Milletvekili Aydemir, 'Halk bir makamdır. Ona çıktığınızda meşrebiniz doğru olmalı. Vereceğiniz söz, yaptığınız değerlendirme, onun irfan terazisinde mutlaka tartılacaktır. Mesele, halka Yunusça yaklaşım göstermek ve O'nu bir Molla Kasım olarak görmektir. Hak divanından önce hesap verilen bir ortak şuur ve akıl makamı. Bizim sıkça siyasette dadaşça üslup olarak tanımladığımız kavramın karşılığı. Halkın, yani Erzurumlunun önünde dadaşça bir duruş. Edep ve vakar içinde bir söylem. Halkın idrak ve izanına saygı. Halk terazisinde hafif çıkmamak. Önemli olan budur.' diye konuştu.
ÇİZGİDEN ÇIKMAMALISINIZ..
Dünyevi her işte olduğu gibi siyasette de tek eksenin hak olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Siyasetçinin çizgisi net olmalıdır. Bizde 'çizgiden çıkmak' diye bir söz vardır. Hakka varan ufuk çizgisidir bu. Halkın önünde bu çizgide sabit kadem etmelisiniz. Biz, AK bir çizgi üzerindeyiz. Halkın zihninde tarif, yüreğinde yer bulmuş bir davanın doğrusu. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir iman hareketi. Hakka doğru varmak için halka yükselecek, ona hizmetkar olacaksınız. Daha açıkçası her tasavvur ve amelinizde hesap vereceğiniz bir hak divanı olduğunu asla unutmayacaksınız. Bizim siyasetsimizde esas olan AK terbiye budur.' ifadelerini kullandı.
HALK HAFIZASI VE HİZMET HATIRASI
Aydemir, 'Klişeleşmiş bir hakikat var. Mahkeme kadıya mülk değildir. Bizden önce bu mübarek şehre siyaset babında hizmet veren büyüklerimiz vardı. Halkı ve şehir hafızası onları hizmetleriyle algıladı. Halka yaklaşımları ve Hakka karşı duruşlarıyla. Kimini eserleriyle hatırlıyoruz, kimini ise yapmadıklarıyla. Önemli olan Erzurum abidesine bir taş koymaktır. Hakk bilir gerçeğinden hareketle halka karşı samimi olmak ve beklentilerine elden geldiğince cevap vermektir esas olan. Biz yapamayacağımız vaatte bulunmak, tutamayacağımız sözü vermekten Hakk'a sığınırız. Bu ilke de AK disiplinin açılımıdır. 'dedi.
MEVLAYA EMANET ERZURUM
Milletvekili Aydemir, 'Alvarlı Efemin 'Mevlaya emanet ettiği' bir Erzurum var karşınızda. Binbir Hatimlerin beklediği, Muazzez ecdat ervahının ufkundan hiç eksik olmadığı bir Erzurum. Şüheda kanıyla sulanmış, Evliya nuruyla bezenmiş bir coğrafya. Belki bu durum, diğer illere göre Erzurum siyasetçisine daha ağır ve ek bir mesuliyet getiriyor. Tüm dikkatiniz vebal noktasında olmalı. Kul hakkı hassasiyeti odağında toplanmalı. Siyasette halka saygısıyla bir gelenek oluşturan AK Dava'nın yegane ölçüsü budur.' tanımlamasını yaptı.
13 YILLIK HİZMET SÜRECİ
AK Parti'nin 13 yıllık bir hizmet ve yatırım hafızası oluşturduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, 'Şükürler olsun ki, AK Davanın Türkiye siyaset literatüründe özel bir yeri var. İnanç önündeki engelleri kaldıran, halkın ihtiyaç ve beklentilerini 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ölçeği ve ilkesi doğrultusunda hayata geçiren bir hizmet davası. Açık ve net biçimde söylüyorum ki, davamız gibi, hizmet noktasında yüzümüz de Ak. Mesele bu aklığı hiç bozmamak, halkın önce istikrar vurgusu noktasında, hep ak doğruları yatırım ve hizmetlerle ifade etmektir. Beklenen ödül, sadece ve sadece, bir Erzurum ulusunun, bir dul ve yetimin, bir dadaşın ve dadaş analarının 'Allah Razı olsun' sözü ve duasıdır. Rabbim bizi, kendisinin razı olduğu noktada bulundursun, halka hizmet verme fırsatını nasip eylesin. Abdurrahman Gazilerin mekanında, O'na ve dadaşlara karşı mahcup ettirmesin.' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.