Gündem Haber Girişi : 03 Mart 2015 12:57

AFAD ekiplerinden öğrencilere deprem eğitimi...

AFAD ekiplerinden öğrencilere deprem eğitimi...
Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle öğrencilere eğitim verilerek deprem tatbikatı yaptırıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle öğrencilere eğitim verilerek deprem tatbikatı yaptırıldı. 
1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Erzurum AFAD ekipleri tarafından Palandöken Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulu ve Aşkale İMKB Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilere eğitim verilerek deprem tatbikatı yaptırıldı. AFAD ekipleri öğrencilere deprem anında yapılması gerekenleri anlatırken uygulamalı olarak deprem anında yapılması gerekenleri öğrencilere gösterdi. Ani bir depremde okulda bulunan öğrencilerin sıraların altına girmesi gerektiğini belirten ekipler, öğrencilere gerekli kontroller yapıldıktan ve deprem bittikten sonra dışarıya çıkılması gerektiğini söyledi.
Lise ve ilkokul öğrencilerini deprem konusunda bilinçlendiren ekiplere eğitim çalışması sonrasında Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve idarecileri tarafından kitap hediye edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.