Politika Haber Girişi : 07 Kasım 2013 14:28

30 Büyükşehir'de son durum: Hangi ilde hangi parti önde..

30 Büyükşehir'de son durum: Hangi ilde hangi parti önde..
ORC'nin 30 büyükşehiri kapsayan yerel seçim araştırmasında 19 ilde AK Parti ipi göğüslerken, 8 ilde CHP'nin üstünlüğü göze çarpıyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yerel seçimlere az bir zaman kala anket şirketleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Siyasi partiler kritik iller için aday belirleme noktasında ince eleyip sık dokurken, anket şirketleri de seçmenin tercihinin belirlenmesinde büyük önem taşıyor.

19 İLDE AK PARTİ ÖNDE

Son dönemlerde yapılan en kapsamlı anketlerden birine ORC Araştırma Şirketi imza attı. 30 büyükşehirde yapılan anketten çıkan sonuçlarda 19 ilde AK Parti, 8 ilde CHP, 3 ilde de BDP ipi göğüslüyor. Ankete göre; Bu dönem çalışmalarını sessiz ve derinden yürüten MHP ise hiçbir ilin büyükşehir belediye başkanlığını alamıyor.

AK PARTİ

Ankte göre AK Parti'nin ipi göğüslediği iller: Şanlıurfa, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Malatya, Sakarya, Erzurum, Konya, Kayseri, Kahramanmaraş, Denizli, Manisa, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Hatay, Adana, Samsun, Trabzon.

CHP

Bu dönem AK Parti'nin karşısına daha güçlü adaylarla çıkmayı hedefleyen CHP ise 7 ilde vatandaşın desteğini aldı. Ankete göre; Aydın, Muğla, İzmir, Antalya, Mersin, Ordu, Eskişehir ve Tekirdağ illerinde birinci parti konumunda olan CHP, İstanbul ve Ankara gibi 2 kritik şehirde yine kaybediyor.

BDP

Batı illerinde HDP olarak seçimlere girecek olan BDP geçtiğimiz seçimlerde kazandığı illeri korumaya devam ediyor. ORC'nin araştırmasına göre BDP Mardin, Diyarbakır ve Van'da seçmenin desteğini alıyor.

MHP

2014 yerel seçimleri MHP için belkide tarihinin en sönük dönemlerinden biri olarak geçecek. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde birçok ilde aday gösterecekleri isimleri açıklamasına rağmen, anketlerde MHP çoğu zaman ikinci parti bile olamıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.